Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Над 20 електронни обучения предлага Агенция по заетостта

Агенцията по заетостта сложи началото на инициатива в помощ на всички, които биха искали да направят нещо полезно за себе си, докато все още са у дома, подготвяйки се за по-плавно завръщане на работа или започване на нова такава.

Независимо дали сте безработен, работещ, учащ или работодател, ограничаването на регулярната работа и социалните контакти не бива да се отразява на вашето развитие. Агенцията предлага платформата MyCompetence, достъпна на https://mycompetence.bg/bg/. С регистрацията си вие получавате безплатен достъп до над 20 електронни обучения в различни области, тестове за оценка на компетенции, инструмент за самооценка, чрез който да определите степента на владеене на изискваните за конкретна длъжност умения, както и много други възможности. MyCompetence е единствената национална информационна система в областта на управление на човешките ресурси в България и е подходяща среда за всяко едно лице, което би желало да развива своите компетенции, като заедно с това оценява знанията и уменията си.

За безработните лица, регистрирани в бюрата по труда, платформата е и начин за формиране на Личностен профил в информационната система на Агенцията по заетостта, през който да се осъществява и комуникацията с трудов посредник.

Агенцията по заетостта има готовност в рамките на кампанията да публикува на сайта си и други лесно достъпни форми за самоподготовка или самообучения за възстановяване и развиване на личностните умения на хората, които да ги подпомогнат за прехода им от престой вкъщи към трудов ритъм и работна среда.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във