Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Над 20 екипа ремонтират софийските улици

От първия ден, в който приключи обилното снеготопене, екипите бяха изкарани на улицата, както по отношение на почистването на улиците, така също и по отношение на междублоковите пространства. Почистващите фирми непрекъснато работят по почистването първо на основните булеварди, по които се движи градският транспорт, а постепенно и с влизане в кварталните улици. Това обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БНТ.

"Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа, а около 40 са обектите, по които трябва да се работи. Работи се по план - график, качва се на сайта, както за миенето на улиците, така и за ремонтите", каза кметът.

Тя определи отминалата зима като "интересна" - лека, но с много динамично променящо се време. По думите й все още се изчислява какви средства са спестени от по-леката зима - със сигурност няма да сме изразходвали целия бюджет, каза столичният кмет.

"Тази година по принцип сме заложили повече средства за миене - около милион и 800 хиляди повече в сравнение с миналата година. Това ще ни позволи да мием повече. В същото време, ако могат да се отделят средства от зимното почистване, те отново ще отидат за миене. Вече бяха измити основни булеварди. Възложила съм да се работи поетапно, но непрекъснато - тогава, когато не вали - да се работи по ремонт на улици, и по почистване и миене на улици", допълни Йорданка Фандъкова.

Като най-знаков и ключов обект за тази година тя определени улица "Граф Игнатиев": Там предстои да се работи и от страна на Софийска вода, за да се подмени изцяло канализацията и водопровода, които са много стари. И със сигурност трябва да се реконструира подземната инфраструктура, за да може после да сме спокойни, че ще имаме повече живот на настилките. Ще бъде реконструиран и площад Славейков, градинката на Св. Седмочисленици и площад Гарибалди.

"Дала съм задача да се направи организация и за стартирането на работата по булевард Арсеналски - там предстои изграждане на тролейбусна линия , която ще свърже много сериозни квартали с метрото на София.Продължаваме да строим нови детски градини, обясни Фандъкова и допълни, че предстои откриването на 4 детски градини през тази година и старта на строителството на 8", обясни кметът Фандъкова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във