Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Националното тол управление открива приемни за превозвачи

От петък, 17 юли, Националното тол управление (НТУ) отваря приемни за превозвачи, в които ще се разясняват правилата за контрол и правоприлагане на тол системата и ще могат да се разглеждат конкретни казуси. 

Решението е взето след като в сряда превозвачи излязоха на протест и блокираха за час "Дунав мост:. Представителите на транспортния бранш в Русе постигнаха исканията си след среща с проф. Олег Асенов от Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

Според протестиращите тол системата  дава безкрайно много отклонения. Освен това те са глобявани непрекъснато неправомерно. "Машинките забиват постоянно. Просто тази система не е сработена. Да не говорим за това, че за да има тол таксуване, трябва да има алтернативни маршрути, а ние нямаме такива. 5-6 кратно се увеличават сумите за пътните такси. Имахме разговори с представители  на АПИ и сме им предали множество писмени доказателства", заявиха превозвачите.

С множество отстъпки, намален обхват  и предшестващ хаос новата система за таксуване на камиони и автобуси стартира частично на 1 март. Оттогава досега превозвачите постоянно се сблъскват с проблеми. Най-често те са свързани с дефектни бордови устройства, грешни маршрути и липсата на безплатни алтернативни такива.

Приемните ще отворят врати  в 8 града в страната - те са в областните пътни управления в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пловдив, Русе и Хасково. Консултации ще бъдат давани обаче само в петък от 13.00 до 16.00 часа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във