Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Националният иновационен фонд отпуска безвъзмездна финансова помощ

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към министъра на икономиката обяви, че желаещите да получат безвъзмездна финансова помощ от Национален иновационен фонд могат да подават своите проектни предложения в 11-та конкурсна сесия на Национален иновационен фонд.

Проектите се приемат от днес до 17 септември. 

Националния иновационен фонд по схемата „Подпомагане на научноизследователската и развойна дейност на предприятията и организациите за научни изследвания и разпространение на знания” предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер на до 500 000 лв. за проект, като желаещите могат да подават своите документи по електронен път с електронен подпис на интернет адрес https://edelivery.egov.bg/.

Настоящата сесия ще подкрепи българските фирми с бюджет от над 5 млн. лв. ,като основна цел на Фонда е да насърчи научноизследователската и развойната дейност за повишаване конкурентоспособността на родния бизнес, като насърчава развитието на нови или усъвършенствани продукти, процеси или услуги.

В своите предходни 10 конкурсни сесии Фондът финансира развитието на над 500 проекта с над 90 милиона лева в сферата на информационните и комуникационните технологии, мехатрониката, биотехнологиите, творческата и развлекателната индустрия и други.

Правилата за управление на средствата на Национален иновационен фонд (ПУСНИФ), както и пълна информация относно необходимите за кандидатстване документи и протичане на процедурата по кандидатстване ще откриете тук: https://www.sme.government.bg/?p=51148

Facebook logo
Бъдете с нас и във