Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Началник на ДАИ "превантивно" вкарал подчинените си в затвора

Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си в затвора превантивно, като мярка срещу корупцията в системата, съобщава "Дарик". 

„Възпитателното“ гостуване в мястото за лишаване от свобода било на 8 юни тази година. Тогава Добрев завел с няколко служебни автомобила наличния състав в затвора в Пазарджик за„провеждане на инструктаж“.

На входа им били взети личните карти и мобилните телефони, след което били вкарани в килиите, разказват участници в сценария. Гостите били съпроводени от надзиратели, а докато вървели по коридорите, били обсипани с подмятания, обиди и подигравки от пандизчиите. Шефът на Областния отдел „Автомобилна администрация“ допълвал шока с намеци, че това ги чака всички нарушители на закона и престъпници.

Част от служетели се оплакват, че в резултат стигнали до нервен срив, а опита на началника да ги сплаши и респектира описват като абсурден и недопустим.

Необичайната акция станала повод на Добрев да бъде наложено дисциплинарно наказание – понижение в длъжност за 6 месеца, която обаче той успешно обжалва на първа инстанция – пред Административния съд.

Добрев има своя версия за случилото се. Казва, че никого не е принуждавал да отиде в затвора. На входа всеки сам дал личните си документи, какъвто е редът в местата за лишаване от свобода. По предложение на началника на охраната разгледали една килия. В клуба към тъмничното заведение бил проведен разговор за актуалната ситуация в системата на „Автомобилна администрация“, включително последните задържани за корупция служители – стандартно изнесено обучение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във