Банкеръ Daily

Управление и бизнес

На плаж "Корал" протестираха срещу Ангелкова

Сдружението "Да запазим Корал" протестира днес срещу непрекъснатите проверки на плажа. Според организатора на протеста Атанас Русев единствената цел на постоянните проверки е да "премахнат дивокъмпингуващите и последната останала девствена плажна ивица да се продаде на инвеститори и да се застрои".

Протестът е и по повод отношението на министъра на туризма Николина Ангелкова. Според протестиращите поведението на министъра спрямо къмпингуващите било недопустимо. Ангелкова била нарекла хората "крадци" и имала намерение да направи ново разпределение на местата за къмпингуване.

По думите на Русев ситуацията около проверките на "Корал" може да се определи като дискриминация. Според организатора на протеста една палатка на плажа в никакъв случай не може да бъде незаконна, колкото хотел "Морско конче", който бил "издигнат на пясъка, на дюните".

Според Русев критериите на общината и властите като цяло са "изкривени". "За нас е ясно, че те работят по поръчка. Това е един процес на тормоз, натиск и 100 процента в този тормоз участват държавни институции", добави той.

Протестиращите ще поискат и да бъде проверен кмета на Царево Георги Лапчев. Проверката срещу него трябвало да установи дали действията му на "Корал" са законни.

От пост на тенисистката Мануела Малеева в социалната мрежа Фейсбук стана ясно, че проверки на "Корал" е имало и вчера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във