Банкеръ Daily

Управление и бизнес

На някои плажове чадърите и шезлонгите може да са безплатни

Туристическият бизнес у нас е много добре подготвен за летния сезон и е готов да отговори на всички изисквания за спазване на противоепидемичните мерки. Много е важно да се знае, че България е една сигурна и безопасна дестинация. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова.

По думите ѝ е съществено важно почивката да е изгодна. "Важно е за българските туристи плажните принадлежности да бъдат на приемливи цени", подчерта министърът и допълни: "Има очаквания за нулева цена. Имаше концесионери, които тръгнаха в тази посока. Това ще е сериозно облекчение. Те вече са откликнали, защото срокът за предложения минава. Веднага ще преподпишем търговските условия. От утре тръгваме на проверки. Ще обявим цените на плажните принадлежности на сайта на министерството."

Според министър Балтова тази година година е по-трудна от миналата, колкото и да изглежда, че ще има по-добро лято.

По въпроса с ваксинирането на служителите в сектора срещу COVID-19, тя увери, че за целия туристически сектор има осигурен достатъчен брой ваксини. От тук насетне това трябва да се превърне във фирмена политика.

Страната ни обмисля облекчения при влизане на туристи в страната - безплатни антигенни тестове на граничните пунктове за определени държави. Но организацията е трудна, а това е и допълнителна финансова натовареност на бюджета, каза ресорният министър.

Пакетите от правителствената програма за безплатна почивка на 30 хил. ученици и техните учители ще са подобни на зелените училища и ще включват не само транспорт, нощувки и изхранване, но и културна програма. Подборът на участниците ще се извърши от Министерството на образованието.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във