Банкеръ Daily

Управление и бизнес

На море през септември - с 60% по-евтино

Почивката на море през септември излиза с 50-60% по-евтино. Сега е сезонът на големите отстъпки по Черноморието. 

"Хотели масово свалят цените, като на места намаленията достигат до 50-60%. Спокойствие и ниски цени са двете най-сериозни предимства на почивката на море през този период от годината. 160 лв. е цената на човек на ден ол инклузив в 4-звезден хотел през август, докато сега през септември в същия хотел човек може при същите условия да почива за 60-70 лева”, заяви Стоян Маринов от Варненската туристическа камара пред Би Ти Ви.

Той подчерта, че цените в един 5-звезден хотел в „Златни пясъци” например падат с 30% след 15 септември. За края на месеца дори има оферта от 89 лв. на ден, включваща закуска и вечеря.

„Дните се скъсяват, но също така хората са много по-малко, много по-лесно си намирате чадър и шезлонг на плажа и все така става за плаж. Лоша шега за почивката през септември може да окаже единствено времето. През тази година обаче то обещава да бъде прекрасно и плажовете все още са пълни.”, коментира Дилян Георгиев, маркетинг мениджър на хотел. 

Данните засега сочат, че туристите по родното Черноморие през септември ще бъдат повече в сравнение с миналата година. Почти до края на октомври пък има заявени чартъри с туристи от северни страни като Норвегия и Швеция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във