Банкеръ Daily

Управление и бизнес

На ГКПП "Видин-Дунав мост" временно е преустановено движението на изход от страната

На ГКПП Видин-Дунав мост поради тежко пътно-трънспортно произшествия на румънска територията  временно е преустановено движението на изход от страната.  
Отпада изискването за PCR тест на български граждани, влизащи в Румъния. България вече не е в списъка на страни с епидемиологичен риск, за пристигащите от които се налага задължителна 14-дневна карантина.
Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин".

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На ГКПП Лесово трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
Всички пътници, влизащи в Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването. Тази мярка ще се прилага до 1 март. Изискванията за тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за шофьорите на товарни автомобили.

На границите с Гърция, Сърбия и Република Северна Македония трафикът е нормален на всичките гранични контролно-пропускателни пунктове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във