Банкеръ Daily

Управление и бизнес

На 5 януари започва изграждането на Обходния път на Бургас

На 5 януари 2021 г. започва изграждането на обект: Обходен път на град Бургас - от км 230+700 на път I-9 Сарафово-Бургас до км 493+550 на път I-6 Ветрен-Бургас - и локални платна, съобщават от пресцентъра на общината. Въвежда се временна реорганизация на движението на път I-6 Ветрен-Бургас преди вход-изходите на селскостопанския надлез в двете посоки, която ще е в сила до 16 юни 2022 година.

Северният обход ще посреща идващите от автомагистрала "Тракия" автомобили в района на сега съществуващия селскостопански надлез преди влизане в Бургас. На негово място ще бъде изградена така наречената пълна детелина. Автомобилите, на които не се налага минаване през областния град, ще пътуват по нов четирилентов път извън града. При Пети километър ще се изгради мостово съоръжение, като е предвидена и връзка към предприятията и свободните парцели наоколо, които се оформят като перспективна бизнес зона.

Частните имоти, през които минава обходът, са предварително отчуждени. Избрана е фирма, която да изпълни мащабния проект, финансиран със средства от републиканския бюджет. Това е "Пътстрой Бургас" ЕООД. Възложител е АПИ. Община Бургас солидарно ще реализира със собствени сили осветителната система.

"В живота на градовете нещата не винаги се получават толкова бързо, колкото ни се иска. Много често минават години от раждането на идея, осигуряването на средства, създаването на добър проект и фактическата реализация. Нужни са упоритост, търпение и обществено единство. След много усилия и няколко десетилетия след раждането на първоначалната идея, дойде време за старт на строителните дейности за изграждане на Северния обход на Бургас", казва кметът Димитър Николов. 

Заедно с Южния той ще осигури пълното извеждане на транзитния автомобилен трафик извън града. Едновременно с това двата обхода правят по-бързо пътуването от вътрешността на страната към курортите на юг и север от Бургас. Това носи допълнителна звезда на регионалния туризъм, отбелязват от общината. Северният обход дава и възможност за развитие на Бургас в западна посока с търговско-индустриални дейности. Неговите локали ще дадат път за развитието на нови бизнес начинания, допълва кметът Димитър Николов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във