Банкеръ Daily

Управление и бизнес

На 1 септември пускат южното локално платно на Северната тангента

Движението в участъка от булевард "Рожен" до бъдещия пробив "Рожен" на южното локално платно на Северната скоростна тангента ще бъде пуснато от 1 септември. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която лично провери как върви изпълнението на обекта.

В участъка е изграждат нови пътни платна с циментова стабилизация. Слагат се и нови бордюри, тротоари и осветление. След 1 септември ремонтните дейности ще продължат продължи в следващите планирани участъци.

Фандъкова провери и изпълнението на ремонтните дейности на булеварда "Монтевидео" и в квартал "Овча купел". Там се работи се по изграждането на нови 1.3 километра от булеварда. Поставя се водопровод и канализация, както и сградни отклонения за ВиК мрежата. Работи се и по изграждането на ново улично осветление в района.

Според СО проектът върви по график и се очаква да завърши до средата на месец ноември. Проектът предвижда и изграждането на нови пътни платна, тротоари и велоалея, а по искане на Фандъкова ще се осигури и пешеходен достъп до спирката на градския транспорт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във