Банкеръ Daily

Управление и бизнес

На 1 юни решават с колко ще падне цената на газа

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ обсъди на днешното си заседание предложението на "Булгаргаз" да се утвърди цена на природния газ за юни в размер на 21,97 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Предложението е намаление в сравнение с действащата цена с 0,38 лв./MWh, или с 1,70 процента.

Това е предложената цена, на която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Заради епидемиологичната обстановка в страната, откритото заседание се състоя неприсъствено. През онлайн включване, чрез програмата Скайп, от "Булгаргаз" заявиха, че нямат забележки по доклада, изготвен от работната група на КЕВР.

"Крайното решение за цената на природния газ от следващия месец ще бъде взето на 1 юни", съобщи председателят на КЕВР Иван Иванов.

От дружеството ще предоставят допълнителна информация за утвърждаване на цената на природния газ до 9.30 часа на 1 юни. В заявлението на обществения доставчик до КЕВР пише, че "Булгаргаз" ЕАД е формирало прогнозните количества природен газ за обществена доставка през юни въз основа на заявените прогнозни количества в енергийни единици от крайните снабдители на природен газ и лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във