Банкеръ Daily

Управление и бизнес

МВР показа дупките в оградата по границата

Министерството на вътрешните работи разпространи кадри, на които се вижда състоянието на оградата по границата с Турция. Забелязват се дупки, през които човек би могъл да влезе нелегално на територията на страната. На места цели парчета от съоръжението липсват. Виждат се и прокопани под оградата дупки. 

Преди седмица вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че МВР е подготвило кратък филм, за да покаже разрушенията на оградата. "Да видите и цялото общество да види какво е състоянието, истинското на оградното съоръжение", каза Рашков.

С правителствено решение поддръжката на оградата бе прехвърлена изцяло на МВР. Досега тя се поделяше от три областни управи – Бургас, Ямбол и Хасково. "Осигуряването на финансиране и извършването на поддръжка за цялата ограда е целесъобразно да се осъществява от Министерството на вътрешните работи, предвид което с решението на Министерския съвет правото на управление върху обекта се отнема от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и се предоставя безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи за нуждите на Главна дирекция „Гранична полиция", гласи решението.

https://www.youtube.com/watch?v=ma0eGvFgMoA&feature=emb_imp_woyt

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във