Банкеръ Daily

Управление и бизнес

МВР отново ще входира постановлението за задържането на Борисов

Очаква се Министерството на вътрешните работи отново да входира постановленията за задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов,  пиара му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов. Причината е, че при публикуването на описите по разследването, прокуратурата е пропуснала придружителното писмо, изпратено от полицията, посочва МВР.

След като  Борисов, Горанов и Арнаудова бяха пуснати от ареста в петък вечерта, държавното обвинение съобщи, че няма доказателства, но има тежки процесуални нарушения, допуснати от разследващите полицаи. На извънреден брифинг, след изявлението на прокуратурата, премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков заявиха, че прокуратурата извършва тежък саботаж на разследването. Прокурорите от обвинението пък нарекоха твърденията на кабинета "чиста политика". 

Софийският градски съд днес трябва да се произнесе и дали одобрява, или не протоколите за обиск в домовете на бившия премиер, на неговия пиар и на ексминистъра на финансите, тъй като тези действия са проведени "по неотложност", без предварително съдебно разрешение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във