Банкеръ Daily

Управление и бизнес

МВР отне лиценза на "Делта гард"

Лицензът на охранителната фирма "Делта гард" е отнет. Това се е случило миналата седмица с решение на ръководителя на Главната дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) Станимир Станев, съобщи "Свободна Европа", позовавайки се на информация от МВР. 

От компанията обаче твърдят, че оспорват акта на Станев пред съда и това спира неговото изпълнение.

https://www.facebook.com/delta.guard.ltd/posts/3173482209638489

Процедурата по отнемането на лиценза на охранителната фирма започна в края на октомври. Поводът за началото на процедурата бе, че един от собствениците на фирмата е с повдигнато обвинение. Охранителната компания е собственост на Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев. "Делта гард" се прочу покрай разследването на Антикорупционния фонд за бившия следовател Петьо Петров-Еврото и ресторант "Осемте джуджета".

На сайта на фирмата е публикувано интервю с Димитър Спасов. В него Спасов казва, че "лиценз на водеща охранителна фирма с хиляди служители и клиенти не се взима просто така".

"От това да има процедура по отнемането на лиценза до фактическото му отнемане е една сложна процедура, която отнема години и е извън неговата компетенция, а е на съда, ако въобще се стигне до съд. С тези действия Бойко Рашков потвърждава слуховете за поет ангажимент срещу сериозна сума да ни вземе лиценза и виждам, че се е забързал, но ще трябва да се въоръжи с търпение. Предизборната фойерверка бързо ще угасне. Осъзнавам, че МВР и НАП са истинските мутри в тази държава. Редовите изпълнители в техните поръчки не ги коментирам, защото хората са свестни и в очите им си личи тревогата от това да се приберат и да съобщят на началниците си, че не са намерили нищо противозаконно в дейността ни", казва Димитър Спасов.

Ще припомним, че сегашният президент и кандидат за втори мандат Румен Радев поздрави МВР за отнемането на лиценза на охранителната фирма. "Времето на дерибеите свърши. България е демокрация, в която няма място за частни милиции", заяви Радев. 

Коментарът му бе повод от "Делта гард" да сезират прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във