Банкеръ Daily

Управление и бизнес

МВнР: Българският посланик не е канен в МФ на САЩ

На посланика ни в САЩ не са връчвани имена на нови санкционирани български лица, съобщиха от Министерството на външните работи във връзка с публикация в печатна медия. "Посланикът на Република България в САЩ не е бил канен в Министерството на финансите на САЩ. До този момент имена на нови санкционирани български физически и/или юридически лица не са били връчвани", посочват от МВнР.

"Инициативата и евентуални постъпки за уточняване на принципните положения по наложените на 2 юни 2021 г. от САЩ ограничителни мерки са изцяло на българската страна и се обуславят единствено от стремежа към пълноценна и всеобхватна защита на националния интерес", добавят от ведомството.

"България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Взаимодействието между двете страни се осъществява не под формата на еднократни актове, а в условията на последователни и съдържателни процеси", подчертават от ведомството.

По-рано днес "24 часа", позовавайки се на свои източници, обяви, че посланикът на България в САЩ Тихомир Стойчев е бил поканен е в американското финансово министерство. А темата на разговора е била законът "Магнитски".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във