Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Мтел" става А1

Всички оператори в мрежата на Telekom Austria Group ще носят името А1.

Теклекомуникационният оператор "Мобилтел" ще има ново има - А1. Това става ясно от съобщения на собственика на компания - Telekom Austria Group. Идеята на австрийският гигант е да ребрандира всички свои поделения в различните страни, в които оперира, като ги обедини под едно ново име - А1. Това е името на марката в Австрия и решението за налагането й навсякъде се основава на задълбочен анализ на пазарната среда и маркетинговия пейзаж, който показвал потенциал и силни страни на A1 като мощна международна марка, която обхваща всички ИКТ аспекти - мобилни, фиксирани, телевизионни, данни и облачни решения. По този, казват от Telekom Austria Group, ще се предостави едно общо изживяване и единни оферти за всичките над 24 милиона клиенти. Но също така мярката ще подсили позицията на групата на фона на постоянната консолидация на европейските телекомуникационни пазари.

марката А1 вече е успешно въведена в Словения, а сега предстои да се наложи и при другите си дъщерни дружества - хърватското, сръбското и македонското, които са под името VIP, беларуският Velcom, както и българският Мтел. 

Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group, казва: "А1 се възприема като особено отговорна, надеждна и перспективна от нашите клиенти. Марката се стреми да предостави общо клиентско изживяване, като свърже хората, местата и нещата с решения, които обогатяват опита на работата, живота и играта в дигиталната ера. Системата ни е достатъчно гъвкава, за да бъде универсално приложима, като същевременно позволява международна съгласуваност, както и удовлетворяване на индивидуалните и местните нужди".

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във