Банкеръ Daily

Управление и бизнес

МС ще одобри проект на промени в Закона за извънредното положение

Очаква се служебното правителство да одобри проект на промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание на 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците от него. Това предвижда дневният ред на заседанието на Министерския съвет утре - 1 декември. Началото на заседанието е от 10.00 часа.

В дневния ред е залегнал още проект на Решение за предложение до президента на България за награждаване на Койчо Русев в орден "Стара планина" - втора степен. В рамките на заседанието министрите ще обсъдят и приемане на списък със защитени детски градини и защитени училища за учебната 2021/2022 година.

Министерският съвет се очаква да приеме и дългосрочната инвестиционна политика на Държавния фонд за гарантиране и устойчивост на държавната пенсионна система, както и да утвърди актуализираните годишни разчети на средствата от Европейския съюз на Държавен фонд "Земеделие". Кабинетът ще утвърди и допълнителни трансфери към бюджетите на общините, средствата от които ще бъдат използвани в различни направление в сферата на образованието.

Служебното правителство ще разгледа и проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи за финансово осигуряване на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във