Банкеръ Daily

Управление и бизнес

„М+С Хидравлик“ изпълни прогнозите и увеличи продажбите

Заводът за производство на хидравлични елементи и системи "М+С Хидравлик" АД в Казанлък превиши прогнозите за продажби за месец юли, които беше обявил предварително. От компанията обявиха приходи в размер на 20.09 млн. лева и с натрупване от началото на годината на стойност 123.58 млн. лева. Очакванията бяха за парични постъпления през седмия месец за около 19 млн. лева

Междинната неокончателна брутна печалба на фирмата за юли е в размер на 3.93 млн. лева. За седемте месеца положителният финансов резултат расте до 21.04 млн. лева, похвалиха се от компанията.

Мениджърите на „М+С Хидравлик“ обявиха своята прогноза и за приходите от продажби и през месец август тази година. Според тях паричните постъпления ще бъдат на стойност 19.10 млн. лева, а с натрупване от началото на годината ще бъде  142.68 млн. лева.

Заводът за хидравлични елементи и системи произвежда пълна гама от нискоскоростни хидравлични мотори с висок въртящ момент, които намират широко приложение в селскостопанската промишленост, транспорта и машиностроенето. Компанията е водещ производител на нискоскоростни, високо моментни, орбитални, хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, клапани, спирачки и аксесоари за тях.

Продукцията на дружеството е експортно ориентирана, като компанията държи значителен дял от световния пазар на хидравлични мотори.

В момента най-големите акционери са "Стара планина холд" АД, който контролира 30.61% от капитала, "Индустриален капитал холдинг" АД е с дял от 22.16%, "М+С 97" АД - с 23.86%, а останалите книжа са собственост на по-малки инвеститори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във