Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"М+С Хидравлик" изпълни прогнозата за продажбите през януари

"М+С Хидравлик" АД - Казанлък изпълни прогнозата, която мениджърите му направиха за продажбите през януари тази година. Приходите на производителя на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели са в размер на 10.67 млн. лева при предвиждани 10.26 млн. лева. 

Междинната неокончателна брутна печалба за първия месец на тази година е 2.71 млн. лева.

Мениджърите на "М+С Хидравлик" АД обявиха и прогнозата за приходите от продажби през февруари, която е в размер на 10.58 млн. лева и за 21.25 млн. лева с натрупване от началото на годината.

За цялата 2021 година очакванията са за запазване на нивата на продажбите от 2020 година, като в бизнес плана е заложено те да достигнат около 103 млн. лева "въпреки несигурната обстановка, в която се намираме", четем в отчета на фирмата за четвъртото тримесечие на миналата година.

От компанията  продължават внимателно да следят развитието на ситуацията с разпространението на коронавируса и да поддържат мерки за намаляване на риска и последствията от пандемията, съобщават от фирмата. Няма други значими събития през тримесечието и от началото на тази финансова година, които да са оказали влияние върху резултатите във финансовия отчет на предприятието за производство на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели.

Продуктите на "М+С Хидравлик" се влагат в производството на: селскостопански машини (комбайни трактори); машини за горската промишленост (дърводобивни); строителни машини (багери, булдозери, валяци, челни товарачи, бетонобъркачки; товаро-разтоварни машини (кранове, мото и електрокари, самосвали); комунални транспортни машини и други. Някои от тези сектори пострадаха от ограничителните мерки срещу пандемията от коронавирус, което сви и поръчките, съответно и проходите от продажби през миналата година. 

"М+С Хидравлик" АД е публична компания с около 1300 акционери, чиито акции се търгуват на "Българската фондова борса" АД. Книжата й са включени в официалния борсов индекс BGTR30, както и в три от индексите на Dow Jones Wilshire indices. Ежегодно компанията попада сред 100 български компании с най-големи продажби според класацията на Българската търговска промишлена палата.

Основни акционери в дружеството са: "Стара планина холд" АД с дял от 30.61%, "М+С 97" АД с 23.86% и "Индустриален капитал холдинг" АД с 22.16% от капитала.  Свободно търгувани над 9.2 млн. акции на фирмата или 23.38% от акциите с право на глас. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във