Банкеръ Daily

Управление и бизнес

МРРБ продължава да търси решения за водния проект на Добрич

Целта ни е да осигурим качествено водоснабдяване и пречистване на вода в цялата област Добрич. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на „Албена“ АД във връзка със собствеността на пречиствателната станция за отпадъчни води, която обслужва хотелите в курортния комплекс, Оброчище и Кранево. В срещата са участвали също заестник.-министър Валентин Граматиков, представители на екипа на министерството и управителят на ВиК – Добрич Тодор Гикински.

Собствеността на пречиствателната станция е пречка пред отпускането на средства за реализацията на големия ВиК проект, с който водоснабдителното дружество в областта кандидатства за финансиране от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“.

От „Албена“ са предложени два варианта за уреждане на въпроса за собствеността на пречиствателната станция, които са отхвърлени като неприемливи.

Предложеният от МРРБ вариант е пречиствателната станция да бъде дарена от търговското дружество на общината.

"Дали съоръжението е на „Албена“ или на община Балчик, проектът на ВиК – Добрич рано или късно ще се случи. Във взаимен интерес е колкото по-скоро и с европейски средства, толкова по-добре, и за бюджета, и за комплекса", коментира зам.-министър естникГраматиков.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще продължава да търси решения, за да може проектът, който ще допринесе за подобряване на ВиК услугите в област Добрич, да се случи, подчерта и министър Комитова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във