Банкеръ Daily

Управление и бизнес

МРРБ предлага да плати на пътните строители през 2022 и 2023 г.

Зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков

Министерството на регионалното развитие предлага споразумение, според което дължимите от държавата средства към пътностроителните фирми да бъдат изплатени в разумен период напред – при договореност през бюджети 2022-ра и 2023-та. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков по повод организирания от Българска браншова камара „Пътища“ протест пред сградата на министерството. 

Граматиков подчерта, че е невъзможно близо 1 милиард лева да бъдат отделени в края на 2021 година, за да се платят всички задължения към пътностроителния бранш, тъй като бюджетът за пътно поддържане и строителство е бил изчерпан още в началото на първия служебен кабинет. Зам.-министърът напомни, че са осигурении 100 милиона лева за зимно поддържане на пътищата за тази година и ако днес се стигне до разумно решение, тези пари могат веднага да тръгнат към хората, които са на протеста.

Заместник-регионалният министър очаква на днешните преговори да се стигне до разговори за политики за начина, по който държавата ще изплати дължимите средства. "Разговори за политики могат да се водят единствено и само с тези, които управляват огромния капитал на тези фирми. Ние сме поканили собственици на фирмите, а не да взимаме решение под натиска на протестиращи", изтъкна той.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във