Банкеръ Daily

Управление и бизнес

МОН отпуска 2 млн. лв. за електронни дневници в училищата

Министерството на образованието ще финансира всички училища в страната, които желаят да ползват електронни дневници през новата учебна година. За специализирания софтуер МОН е заложило близо 2 млн. лева по национална програма "Информационни и комуникационни технологии".

Училищата могат да изберат свободно доставчик на услугата и да заявят закупуването на електронен дневник до 3 септември 2019 г., като средствата, които ще получат, ще бъдат диференцирани спрямо броя на учениците им.

Електронните дневници следва да бъдат достъпни през стандартните браузъри и да функционират през мобилни устройства. Те трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време при постъпване на нова информация – оценки, отсъствия, съобщения от учители и др. Софтуерът ще дава възможност за въвеждане и извеждане на обобщена информация за работата в клас на учениците, постиженията им по даден предмет, активността и инициативността им, отношенията със съучениците им. Тази информация ще могат да достъпват и заинтересовани учители, педагогически съветници или психолози, които работят с някои от децата, съобщиха от ведомството.

По националната програма са предвидени средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборудване на училищата и детските градини с хардуер и мултимедия за фронтално обучение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във