Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Момчил Неков инициира открита обществена дискусия за смяната на часовото време

Евродепутат Момчил Неков организира открита обществена дискусия за смяната на часовото време и законодателството на ЕС .Дискусията ще се проведе на 10 декември 2018 г. (понеделник) от 09:30 ч. в София, Дома на Европа.

Ще бъдат представени основните аспекти на предложението за изменение и социалният ефект от тях върху различни групи граждани и сектори.

На 12 септември ЕК предложи Директива, с която да се отмени смяната на времето. Предложението на ЕК е тази нова директива да влезе в сила на 1 април 2019 г. и държавите членки да преустановят смяната на времето на 31 март 2019 г. Преди дни Съветът на ЕС предложи новата директива да влезе в сила на 31 март 2021 г. Евродепутатите поискаха задълбочена оценка на смяната между зимно и лятно часово време, а различни комисии от ЕП ще се произнесат по въпроса със специални доклади.

„Някои ще кажат, че тази тема не е толкова важна и защо се занимаваме с тези въпроси, но искам да подчертая, че за европейските граждани това е важна тема – 86% от европейците са гласували за премахване на смяната на часовото време“.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във