Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Модернизацията на българската армия привлича световни производители

Манор Моше представи офертата на Israel Aerospace Industries (IAI) за модернизация на българската армия.

Модернизацията на българската армия е належаща. Министерството на отбраната обяви търгове за доставка на въоръжение за различните родове войски. А това пък привлече като кандидати и някои от най-големите световни производители на оръжие. 

Държавната компания Israel Aerospace Industries (IAI), глобален лидер в отбранителната и авиокосмическата индустрия, предлага на България ново поколение от високо оценявания и утвърден в практиката на редица държави многофункционален радар (MMR) ELM-2084, който се произвежда от дъщерното й подразделение ELTA Systems. Това съобщиха от компанията на брифинг за медиите в София. Предложението е във връзка с участието на най-голямата израелска отбранителна компания в търга за радари за българската войска.    

Изпитаният в реални бойни действия MMR осигурява въздушното наблюдение и системата за противовъздушна отбрана (ПВО) на множество страни по света. Радарът е част от известните в цял свят системи за ПВО на Израел - “Железен купол” (Iron Dome) и “Прашката на Давид” (David’s Sling). Той е интегриран и в наземната система за ПВО на IAI - "Barak 8 / MX".  

Офертата на IAI включва трансфер на технологии и ноу-хау от Израел към България, както и индустриално сътрудничество, което ще донесе ползи на българската индустрия. Като част от предложението на IAI, компонентите на радарите ще бъдат произвеждани в България, в партньорство с местни български компании и под ръководството и наблюдението на IAI.

Радарите, които IAI предлага на България, ще бъдат представени на щанда на най-голямата израелска отбранителна компания на започващото утре (30 септември) в Пловдив 14-то издание на специализираното изложение за отбранителна техника - "ХЕМУС".   

Facebook logo
Бъдете с нас и във