Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

МОБИЛТЕЛ ПРАВИ ГЛАСОВАТА СИ ПОЩА БЕЗПЛАТНА

Гласовата поща на МобилТел безплатна

Две седмици след официалната промоция на услугата телефонен секретар първият български GSM-оператор Мобилтел ЕАД обяви безплатното й използване през следващите три месеца. Целта е абонатите сами да преценят предимствата на услугата, обясняват от компанията.
Опцията телефонен секретар създава много възможности, които не могат да бъдат заменени с SMS-съобщения. Такова например е оставянето на съобщение дори когато телефонът на абоната е извън обхвата на GSM-мрежата или пък е изключен. Съобщението може да бъде прослушано не само от собствения GSM, но и от всеки друг, дори от обикновен стационарен телефон. Потребителите, които нямат нужда от новата услуга, ще имат на разположение три месеца, за да решат дали ще я запазят.
Активирането на гласовата поща доближава българските потребители до абонатите на големите мобилни оператори в Западна Европа. Преди промоцията специалистите на Мобилтел са проучили практиката на Дойче Телеком, Телеком Италия Мобиле, Телесел (Португалия), Юротел (Чехия) и др.
От пресцентъра на втория GSM-оператор Космо Бългерия Мобайл също обявиха, че ще предложат телефонен секретар още със започването на търговската си дейност. Дали ще е платена, или не обаче ще стане ясно след обявяването на ценовата листа на оператора. Това е и първата индикация, че наближава моментът, когато конкуренцията на българския GSM-пазар ще се прехвърли предимно в предоставянето на повече и по-достъпни услуги. Според специалистите от бранша, това ще бъде основният начин за привличане на клиенти, след като двата оператора свалят до максимално цените, без да работят на загуба. Затова всяка стъпка към предоставяне на нови услуги, направена по-рано отколкото пазарните условия го изискват, дава допълнително предимство на конкуриращите се компании.

Facebook logo
Бъдете с нас и във