Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Мобилните бюра по труда възобновяват работа от понеделник

От понеделник Агенцията по заетостта възобновява предоставянето на услуги чрез мобилни бюра по труда за улеснение на регистрираните безработни в отдалечените населени места. През следващата седмица е предвидено посещение на над 30 такива бюра в различни части на страната. Дейността им беше временно преустановена заради коронавируса.

Мобилните бюра по труда предоставят услугите си по график, след съгласуване с местното общинско ръководство.

Сред населените места, които ще бъдат посетени от такива бюра в следващата седмица, са град Лъки, село Чорбаджийско, град Обзор, село Чернолик и много други.

От Агенцията по заетостта припомнят, че въпреки, че започва поетапно възстановяване на временно преустановени форми на обслужване, остава в сила забраната за обслужване на граждани, които не са спазили задължителния 14-дневен карантинен период след завръщане от страни, за които не е отменено това изискване, както и на такива, които не разполагат с лични предпазни средства.

Безработните, които сключват трудов договор за сезонна селскостопанска работа, е нужно да уведомят Бюрото по труда, независимо дали трудовият им договор е за  8, 6 или 4 часа, за няколко дни или за няколко месеца. По този начин те ще осигурят запазването на правата си, включително на месечни социални помощи, припомниха от Агенцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във