Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Мобилна услуга ще ни информира за ремонтите в София

Столичната община пуска нова мобилна услуга, която ще ни информира за ремонтите в София. Потребителите ѝ ще получават актуална информация чрез съобщение на мобилните им телефони. 

"Това ни дава възможност директно да информираме гражданите. Системата вече работи с изпращане на информация за спиране на студената, топлата вода и топлоподаването. С приложението можем да изпращаме съобщения до потребителите, които се намират в определен район или до всички на територията на общината", обясни кметът Йорданка Фандъкова. 

Приложението работи от 2015 г. и първоначално имаше възможност само за подаване на сигнали за излезли от употреба коли, които са паркирани на публични площи. След това то бе допълнено със същите функции, но за неизвозени отпадъци, неработещо осветление и бездомни хора в студените месеци. 

За по-малко от две години екипи на общините са разчистили 4334 коли излезли от употреба, отчете Фандъкова. От 14-30 април са постъпили 250 сигнала, които се обработват в момента и за които предстои да се предприемат мерки и тези автомобили да бъдат премахнати от районите. 

Данни в последните 10 години пък сочат, че над 8 000 автомобила доброволно са премахнати от собствениците, а принудително преместени са над 1 500.

Facebook logo
Бъдете с нас и във