Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Много ми е кеф от нивите да минаваме на чакъл и асфалт, зарадва се Борисов

Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт. Това отбеляза премиерът Бойко Борисов, който за пореден път седна зад волана за инспекция по трасетата на страната. Днес той провери как върви строителството по магистрала "Европа", където беше преди около месец и половина. Борисов инспектира докъде е стигнал строежът на път за откриване на завод в Костинброд, придружаван от министъра на икономиката Емил Караниколов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. 

„Не ви ли е драго така, като гледате? Преди една седмица минах по „Хемус“ – Ябланица до 20 дни трябва да я пуснем, нали? Вече чакъл слагат“,  обърна се към министрите Борисов

Според премиера разликата между настоящата проверка и предишното си посещение на строежа е огромна. Той смята, че президентът Румен Радев се дразни от строителните успехи на кабинета. "Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората".

„Над 40% от изкопните работи са готови, насипни дейности 15%. Това е по-лекият участък от магистрала „Европа“, след 25 дни започваме по-тежкия. Открихме археология на 19-ия км, където ще е една от 7-те площадки за отдих. Много работа са отметнали за 3 месеца“, похвали работата зам.-регионалният министър Николай Нанков и допълни, че теменужките, които са застрашен вид, са внимателно преместени от маршрута на магистралата.

Емил Караниколов пък подчерта, че това което е направило правителството  в областта на образованието, много привлича инвеститори в България.  Според него българският бизнес става все по-конкурентен.

"В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора“, обясни Караниколов и допълни, че 34 млн. лева е инвестицията на "Кока-Кола" като инвеститор за завод. Те до момента имат 20 000 работника, което е 0,7% от работещите в България.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във