Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Мисия на ЕБВР представи проект на новата Стратегия за България

Като акцент заместник-министър Деница Николова е очертала дейностите, свързани с регионалните инвестиции

Мисия на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е представила в Министерството на регионалното развитие и благоустройството проект на новата Стратегия на банката за България, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В срещата са участвали заместник-министрите Деница Николова, Николай Нанков и Валентин Йовев, както и началникът на кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството Весела Начева.

Целта на петгодишната стратегия на финансовата институция е да покаже какво би могла да направи за България. Марк Дейвис от Европейската банка за възстановяване и развитие е представил оперативните й приоритети и е подчерта л необходимостта и готовността на мисията за набелязване и изпълнение на конкретни съвместни дейности.

Като акцент в работата на министерството заместник-министър Деница Николова е очертала дейностите, свързани с регионалните инвестиции, които през новия програмен период да се фокусират върху нуждите на конкретните региони на страната на базата на интегрирани мерки и дейности, като се обединят усилията на всички европейски програми.

Договорени са били поредица от следващи разговори по конкретните мерки и политики, набелязани в Стратегията, по които биха могли да работят съвместно представителите на банката и експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във