Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Мирослав Ненков: НЗОК спешно се нуждае от 45 млн. лв.

Актуализацията на бюджета на НЗОК е от изключително значение за функционирането на системите в здравеопазването. Спешната нужда е за около 45 млн. лв. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков при отчета на дейността си.

"Никак няма да е лесно на наследника ми. Случиха ни се много непредвидени събития, с които се справихме добре", добави той.

Важна задача пред наследника ми е и осигуряването на ваксини за новородените. До края на работния ден трябва да постъпят офертите на фирмите за доставка на петвалентната ваксина", посочи Ненков. Новият министър ще трябва да подпише рамково споразумение за осигуряване на ваксини - според мен това ще е една от основните му задачи.

"Задвижили сме търговете за осигуряване на нови линейки, които трябва да се финализират. Направили сме първи стъпки в подготовката на национална здравна карта за инвазивна кардиология. Друг проблем, който оставяме за решаване на следващият министър на здравеопазването е решението за финансирането на Наредба 39 и 40 на НЗОК. Става дума за финансирането на специализираната извънболнична помощ, където от БЛС поискаха методиките за разпределение на регулативните стандарти и за заплащане да се договарят с НЗОК", каза още д-р Ненков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във