Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Мирослав Боршош е новият зам.-кмет по културата в София

Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" на Столичната община.

Боршош е възпитаник на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, специалност „Културология“. Той е създател на културните пространства - литературен клуб „Перото“, театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, напомнят от Столичната община. Носител е на наградата на общината за ярки постижения в областта на културата. 

Боршош поема зам.-кметския пост от доц. д-р Тодор Чобанов, който беше освободен от длъжност от кмета Йорданка Фандъкова след забавяне на процедурите за реставриране и възстановяване на минералните бани в „Овча купел“ и „Горна Баня“.

Новият зам.-кмет по културата беше изпълнителен директор на НДК. Срещу него бяха повдигнати обвинения за нецелево разходване на средства, умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни сделки. Пред съда Боршош заяви, че обвиненията срещу него се базират на анонимни доноси и сигнали от уволнени и санкционирани от него служители. Обвиненията на прокурорите той определи като несъстоятелни и неаргументирани. Съдът го оправда на първа инстанция, но държавното обвинение протестира пред по-горна инстанция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във