Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министърът на финансите Владислав Горанов ще даде разяснения по "новата концепция за облагане на хазартните игри"

Народното събрание ще има пленарно заседание от 9 часа.

За четвъртък е предвиден парламентарен контрол, включващ: 3.1. Разисквания по питане от народните представители Румен Гечев и Георги Свиленски към министъра на финансите Владислав Горанов относно „нова концепция за облагане на хазартните игри“, декларирана от министъра на финансите Владислав Горанов през м. март 2016 г.; 3.2. Разисквания по питане от народните представители Искрен Веселинов и Александър Сиди до министъра на труда и социалната политика Деница Сачева относно фрагментирано законодателство в социалната политика.

Предстои второ гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за Българския Червен кръст  с вносители Александър Ненков и Искрен Веселинов (на 9 марн). Приет е на първо гласуване на 11 юни.

В зала за второ гласуване влиза законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози. Вносител е Министерският съвет (на 8 януари). Документът беше приет на първо гласуване на 23 януари.

След обяд ще имат заседания три парламентарни комисии.

В Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление ще има представяне и обсъждане на законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси, № 054-01-54, внесен от Искрен Веселинов и група народни представители.
Депутатите от тази комисия ще обсъждат Общ законопроект, № 053-04-9, внесен на 04.03.2020 г., за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, изготвен на основание чл. 81, ал. 2 от ПОДНС въз основа на приетите на първо гласуване на 27.02.2020 г. Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, № 054-01-6, внесен от Спас Панчев и Законопроект за допълнение на Закона за устройство на територията, № 054-01-12, внесен от Юлиан Ангелов и група народни представители (с предложенията, внесени от народни представители в срока по чл. 83, ал. 1 от ПОДНС).

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще обсъди Указ № 122/22.06.2020 г. на Президента на Република България, постъпил на 23.06.2020 г., за връщане за ново обсъждане на Закон за изменение и допълнение на Закона за министерство на вътрешните работи, приет от Народното събрание на 11.06.2020 г. и мотивите към указа.

Депутатите от Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще обсъждат доклад на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за извършената дейност през 2019 г., № 009-00-1, внесен от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства на 29.05.2020 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във