Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министърът на електронното управление ще управлява „Информационно обслужване”

Министър Божидар Божанов

Министърът на новото Министерство на електронното управление - Божидар Божанов, ще упражнява правата на държавата в капитала на „Информационно обслужване” АД. Решението е част от мерките за структуриране на коалиционното правителство.

С промяната ще се осигури единство при прилагането на политиката в областта на електронното управление е мотивът за изваждането на "Информационно обслужване" от Министерството на транспорта и съобщенията и прехвърлянето му към Министерство на електронното управление. А така ще се създадат предпоставки за ефективност и сигурност при предоставянето на електронни административни услуги на гражданите и организациите.

Очаква се така да се обезпечи внедряването и надграждането на необходимите информационни ресурси на електронното управление при спазване на изискванията за мрежова и информационна сигурност и оперативна съвместимост.

Компанията има екип с над 580 програмисти, комуникационни специалисти, системни администратори и сервизни инженери. А клоновата й мрежа, покрива всички областни градове в България. Вече над 20 години „Информационно обслужване“ е основен партньор на държавни институции в изпълнението на ключови ИТ проекти с Министерство на финансите, Национална агенция за приходите, Агенция „Митници”, МРРБ, общински администрации, съдилищата и други.

Дружеството е сред лидерите на българския ИТ сектор в областта на системната интеграция на информационни системи в централната и местните администрации, разработката, внедряването и поддържането на нови технологични решения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във