Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

МИНИСТЪР ВЕЛЧЕВ ЩЕ ВОДИ ДЕЛЕГАЦИЯТА ВЪВ ВАШИНГТОН

Финансовият министър Милен Велчев ще ръководи официалната българска делегация, която ще посети Вашингтон на 29 и 30 септември по повод годишните срещи на бордовете на гуверньорите на групата на Световната банка и на Международния валутен фонд, като финансов министър Милен Велчев е и гуверньор за България в Световната банка.
Велчев ще бъде ридружен от вицепремиера на Николай Василев, както и от министъра на транспорта и съобщенията Пламен Петров. Четвъртият представител на правителството в състава е заместник-министъра на финансите Красимир Катев.
Членове на делегацията са и управителят на БНБ Светослав Гаврийски, който пък е гуверньор за България в МВФ, както и подуправителите Мартин Заимов и Божидар Кабакчиев.
Последният член на делегацията, записан като асистент на изпълнителен директор на МВФ и алтернативен гуверньор за България в МВФ, е бившият заместник-министър на финансите Димитър Радев.
Нашата делегация ще участват в работните заседания на Холандската група на Световната банка, на Международния монитарен и финансов комитет и на Комитета за развитие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във