Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министър Пулев ще запознае бизнеса в Сливен с Плана за възстановяване

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще направи мобилна приемна с областния управител на Сливен Минчо Афузов във връзка с възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове на Европейския съюз.

На приемната ще присъства още Илияна Илиева, главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа.

Мобилната приемна на министъра е част от обиколката му в страната за популяризиране на възможностите за бизнеса по Плана за възстановяване и устойчивост и новата Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 (ПКИП).

Напомняме, че Министерството на иновациите и растежа е отворило две процедури по Плана за възстановяване. Първата е „Технологична модернизация“, която приключи с над 2500 подадени проектни предложения за над 1 млрд. лева. По втората за „ИКТ решения и киберсигурност“ с бюджет 30.6 млн. лв. се кандидатства в момента, като подадените досега проектни предложения са близо 4000.

До края на годината по линия на министерството от Плана за възстановяване и устойчивост ще се отворят още две процедури – за „ВЕИ и батерии за локално съхранение на енергия“ на стойност 200 млн. лв. и за развойни дейности и интелектуална собственост за близо 120 млн. лева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във