Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министър Николай Събев продължава срещите за развитие на синия сектор

Дискусия на тема „Устойчива синя икономика чрез развитие на пристанище за обществен транспорт Бургас“ ще се проведе днес в Морския конгресен център на града. 

Ще бъдат обсъдени настоящи и бъдещи перспективи на пристанището за обществен транспорт Бургас, морският туризъм, свързаност и яхтинг, нивото на търсене, спасяване и аварии в български териториални води, както и изпълнението на европейски екологични норми, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Това е третата поредна среща с представители на морската индустрия. Форумът е продължение на предприетата политика на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев за развитие на синия сектор у нас. В събитието ще участват министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, заместник-министърът Владимир Върбанов, депутати, представители на местната власт, на морската и пристанищна общност и други.

Програмата на транспортния министър в град Бургас предвижда откриване на учебна база „Южно български морски образователен център“ и демонстрационно упражнение на навигационен симулатор с ученици от Морската гимназия в града. Министър Николай Събев ще разговаря със ученици за настоящето и бъдещето на морските професии.

„Пристанище Бургас“ ЕАД е пристанище за обществен транспорт с национално значение. То обработва насипни и генерални товари и обслужва пътнически и круизни кораби. 

Развитието на трансевропейския транспортен коридор номер 8 и неговото разширяване на изток, където прераства в ТРАСЕКА ( транспортен коридор Европа - Кавказ - Азия ) е важно за управлението на разработването на потенциални пазари на източния бряг на Черно море и страните от Централна Азия и за превръщането на "Пристанището Бургас" в основната връзка между континента Европа и Близкия изток.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във