Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министър Лорер откри бизнес форум за стимулиране на италианските инвестиции у нас

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер представи условията и възможностите за инвестиране, за започване и развитие на бизнес в България, както и утвърждаването на страната ни като успешна инвестиционна дестинация пред представители на италианския бизнес в Рим. Той откри бизнес и инвестиционен форум, на тема: „Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация“, който е организиран от Българска агенция за инвестиции /БАИ/ и на Конфиндустрия.

Целта на форума е страната ни да подобри представянето си сред инвестиционната общност в световен мащаб като добро място за развитие на успешен бизнес. На събитието присъстваха водещи компании от секторите автомобилостроене, машиностроене и информационни технологии.

Министърът на иновациите и растежа заяви, че Италия е водещ външнотърговски и инвестиционен партньор на България. „Това се потвърждава, както от непрекъснато увеличаващият се брой италиански фирми, опериращи на българския пазар, така и от ускорения темп на нарастване на търговския стокообмен между двете страни. От началото на годината Италия е сред първите три търговски партньора на България в ЕС“, подчерта той.

По думите му развитието на автомобилостроенето, машиностроенето и информационните технологии в България е изключително положително и все по-динамично, а страната ни се е превърнала в атрактивна инвестиционна дестинация в  тези сектори. „Страната ни може да се превърне в център за иновации и развойна дейност за тези  сектори“, допълни Лорер.

Презентации за възможностите за инвестиции изнесоха представители на успешни компании, инвестирали в България.

На форума присъстваха още заместник-министърът на иновациите и растежа Десислава Бонева, Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Джузепина Дзара - посланик на Италия в България, Тодор Стоянов - посланик на България в Италианската Република, представители на Конфиндустрия - Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия Източна Европа, и Роберто Санторели, председател на  "Конфиндустрия България".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във