Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министър Георги Тодоров освободи генералния директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“

Ангел Забуртов вече е генерален директор на държавната компания.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров е освободил Ангел Забуртов от поста генерален директор на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура“, съобщиха от транспортното министерство.

С друга заповед министър Георги Тодоров е обявил и конкурс за избор на генерален директор на държавното предприятие, съгласно реда на Закона за публичните предприятия и правилника за неговото прилагане.

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ предоставя услуги по управление на трафика и информационно обслужване на корабоплаването у нас. Дейността му обхваща изграждане на пристанища и пристанищни терминали – държавна собственост, както и реконструкция, рехабилитация и поддържане на пристанищните терминали – държавна собственост, от пристанищата за обществен транспорт. Държавното предприятие поддържа съществуващите и изграждане на нови подходни канали, пристанищни акватории, морски и речни депа за изхвърляне на драгажна маса, вълноломи, защитни съоръжения, мрежи и съоръжения на общата техническа инфраструктура, включително инфраструктура за достъп, в пристанищата и в пристанищата за обществен транспорт – държавна собственост. В неговите задължения влиза и управлението на държавната собственост в пристанищата за обществен транспорт, както и изготвяне, поддържане и съхраняване на регистър, съдържащ данни за пристанищната инфраструктура – държавна собственост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във