Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министър Данаил Кирилов се срещна със съдебни охранители

След като тази сутрин близо 40 служители на дирекция „Съдебна охрана“ проведоха протестно събитие на открито пред Съдебната палата в Бургас, министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с ръководството на синдиката им.

На срещата са били обсъдени исканията на съдебните охранители за откриване на нови щатни бройки, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Освен за още щатни бройки, охранителите настояват за равнопоставеност с другата структура в Министерството на правосъдието - надзирателите в затворите. В протестната си проява те напомниха, че работата им е също толкова рискова, колкото и тяхната. Обявиха и че планират още събирания и пред други съдебни палата в страната.

На срещата с ръководството на Синдикат „Охрана“ Данаил Кирилов е съобщил, че по-рано днес е провел разговори с премиера Борисов и с финансовия министър Ананиев във връзка с вече поетите ангажименти от страна на Министерство на правосъдието за нови щатове в системата.

Това стана в началото на месеца, когато пък надзирателите се заканиха да организират национален протест и бяха спрени с обещание до началото на септември да бъдат разкрити 200 допълнителни места в дирекциите „Съдебна охрана“ и „Изпълнение на наказанията“. 

Днес Кирилов е потвърдил, че ангажиментът ще бъде спазен в максимално кратки срокове и е бил категоричен, че и занапред ще има еднакъв подход към служителите на двете дирекции, съобщават от правосъдното ведомство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във