Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министър Алексиев ще следи изкъсо харчовете на БДЖ

Няма да допусна неефективно разходване на средства при изпълнението на ремонтите на влаковете. Това заяви служебният министър на транспорта Христо Алексиев по време на внезапна инспекция в жп депата София и Илиянци. Повод за неговото посещение е, че предоставената информация за изпълнението на договора по проекта за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ е недостоверна. След извършена инспекция министър Алексиев отчете недобросъвестно изпълнение на договора и отчетливо забавяне в извършването на основните ремонти.

"Към момента е направена само текуща поддръжка на мотрисите и е изгубено време в период от една година и девет месеца по възстановителните и основните ремонтни дейности“, уточни Алексиев. По време на проверката той постави условие на „БДЖ - Пътнически превози” и изпълнителя „Алстом” - в кратък срок да се изготви нов линеен график, който да му бъде представен в началото на октомври. Министърът изиска среща с ръководството на „Алстом“ в ресорното ведомство връзка с установените закъснения по реализирането на проекта. "Необходим е строг контрол на всички дейности, които оперират БДЖ, за да може превозвачът да предоставя по-добра услуга за пътуващите", изтъкна той.

Служебният министър отбеляза още, че няма да позволи повишение на цените на билетите и ще обсъди това другата седмица с ръководния екип на БДЖ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във