Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министрите ще определят размера на дивидента от държавните фирми

Правителството ще проведе редовното си заседание присъствено, в сградата на Министерския съвет, от 10 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В предварителния дневен ред има 14 точки.

Правителството ще обсъди проект на разпореждане за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни  предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала. Вносител е министърът на финансите.

Ще се обсъди и решение за даване на съгласие Управляващият орган на ОП "Околна среда 2014 - 2020 г." в МОСВ да подпише административен договор за предоставяне на безвъзмедна финансова помощ с "Водоснабдяване и канализация" ЕАД, град. Бургас за изпълнение на проект "Иитегриран воден порект за област Бургас". Документът е внесен от министъра на околната среда и водите.

Министерският съвет ще определи позицията на България за участие в неформалната видеоконференция на Съвета на ЕС по външни работи, формат "Търговия" , която ще се проведе на 9 юни. Вносител е министърът на икономиката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във