Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министрите ще обсъдят промени в Закона за съдебната власт

Правителството ще проведе редовното си заседание присъствено, в сградата на Министерския съвет, от 10 часа, съобщиха от правителствения пресцентър. В предварителния дневен ред има 21 точки.

Министрите ще обсъдят проект на постановление за приемане на списък на професионални направления и защитени специалности по чл. 95, ал. 7, т. 8 от Закона за висшето образование. Вносител е министърът на образованието и науката.

Правителството ще предложи на Народното събрание за ратифициране на изменение на Споразумението между правителството на България и Международната банка за възстановяване и развитие („Световна банка") за предоставянето на подкрепа за офис на Световната банка в България, подписано на 12 април 2019 г във Вашингтон.  Вносител е министърът на финансите.

Министърът на енергетиката внася доклад за резултатите от участието на България във видеоконферентното заседание на министрите на енергетиката на ЕС, проведено на 28 април.

Министрите ще обсъдят проект на Закон за допълнение на Закона за съдебната власт. Документът е внесен от министъра на правосъдието. 

В дневния ред е и точката за приемане на постановление за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на финансите, приет са ПМС  № 353 от 2016 година. Вносител е министърът на финансите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във