Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министрите ще обсъдят промени в Закона за публично предлагане на ценни книжа

Министерският съвет ще има редовно заседание, съобщиха от правителствения пресцентър. В предварителния дневен ред има 21 точки.
Министрите ще вземат решение за даване на съгласие за сключване на споразумения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проекти в Република Северна Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина и Виетнам. Вносител е заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи.

 Правителството ще разгледа проект на решение за одобряване на Споразумение между Комисията за регулиране на съобщенията на България и Министерството на цифровото управление на Гърция за взаимно включване на техните територии в зоната на обслужване на спътниковите мрежи, работещи в плановите радиочестотни ленти, регулирани от Приложение 30Б на Радиорегламента на Международния съюз по далекосъобщения. Вносител е министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Министрите ще обсъдят доклад за одобряване на позицията на България за участие в неформалната видеоконференция на министрите на туризма на Европейския съюз, която ще се проведе на 20 май. Документът се внася от министърът на туризма.

Министърът на финансите внася проект на закон за изменение и допълнение на Закона за публично предлагане на ценни книжа.

В дневния ред е и одобряване на проект на постановление за приемане на Наредба за планиране на гражданските ресурси за отбраната, който е внесен от заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната.

Министрите ще разгледат и предложения проект на постановление за допълнение на Наредбата за приобщаващото образование. Вносител е министърът на образованието и науката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във