Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министрите ще обсъдят план за действие за държавните концесии за периода 2021 - 2027 г. 

Министерският съвет ще заседава онлайн от 10 часа, съобщиха от правителствения пресцентър. В предварителния дневен ред има 23 точки.

Министрите ще се запознаят с доклад за план за действие за държавните концесии за периода 2021 - 2027 година. Вносител е заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма.

Правителството ще актуализира списък на защитените от държавата професии за учебната 2021/2022 година и на списък със специалности по професии, по които има недостиг от специалисти на пазара на труда за учебната 2021/2022 година. Вносител е министърът на образованието и науката.

На заседанието ще бъде взето и решение за започване на бюджетната процедура за 2022 година. Проектът е внесен от министъра на финансите.

Кабинетът ще приеме шестмесечна програма с приоритетните за България теми и досиета по време на Португалското председателство на Съвета на ЕС (1 януари - 30 юни 2021 г.). Вносител е заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи.

Правителството ще приеме отчет на шестмесечната програма с приоритетните за България теми и досиета по време на Германското председателство на Съвета на ЕС (юли - декември 2020 г.). Вносител е заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи.

Ще бъде удължена и концесията за добив на оловно цинкови руди в находище "Говедарника" („Дружба"), Област Пловдив, от дружеството „Горубсо –Лъки“ АД - Пловдив, сключен на 4 януари 2000 г. между правителството на България, представлявано от заместник министър-председателя и министър на икономиката, и „Горубсо –Лъки“ АД. Вносител е министърът на енергетиката.

В дневния ред е и обсъждане на проект на закон за допълнение на Гражданския процесуален кодекс, внесен от министъра на правосъдието. 

Правителството ще приеме постановление за изменение и допълнение на Наредбата за документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта, приета с ПМС № 270 от 2012 година, внесено от министъра на финансите.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във