Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министрите ще обсъдят план за действие за държавните концесии за периода 2019-2020 г.

Министерският съвет ще има заседание днес, като в предварителния дневен ред има десет точки, съобщиха от правителствения пресцентър.

Министрите ще обсъдят доклад за състоянието на администрацията през 2019 г., който е внесен от министър-председателя.

Правителството ще бъде информирано за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото тримесечие на 2020 година. Докладът е внесен от министъра на финансите.
В дневния ред е и точката за одобряване на резултатите от участието на България в неформална видеоконференция на министрите на туризма на Европейския съюз, проведена на 27 април тази година. Вносител на доклада е министърът на туризма.

Пред министрите ще бъде представен и доклад за одобряване на актуализиран план за действие за държавните концесии за периода 2019 - 2020 г., който е внесен от заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика.

Министерският съвет ще обсъди проект на постановление за изменение и допълнение на Наредбата за таксите за използване на летищата за обществено ползване и за аеронавигационно обслужване в България, приета с Постановление № 280 на Министерския съвет от 1998 година. Документът се внася от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и от министъра на финансите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във