Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министерството на икономиката въвежда 20 електронни услуги

Министерството на икономиката възнамерява до края на март да въведе в употреба електронните услуги, като ще разработи 20 такива, съобщи в интервю за БТА заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева. Голяма част от тях са свързани с лицензионните режими, за да може да се подават документи по електронен път, да се получават лицензи в рамките до един месец, а не да се проточват с времето.

Новият екип на икономическото ведомство възнамерява да промени и маркетинговата стратегия за инвестиции. Според Везиева досега е говорено само за насърчаването им. В стратегията и в новата програма на Министерски съвет е заложено привличане на инвестиции.

В последния месец на 2014 г. са ситуирани няколко външни инвеститори, но има да се прави още много, особено в сферата на малкия и среден бизнес, признава заместник-министърът.

По думите й приоритетите на ведомството са подчинени на програмата на Европейския съюз, която е насочена към иновации, високи технологии и производства, свързани с трайна добавена стойност.

Според Везиева не сме най-бедната държава в Европа. За да експлоатираме богатствата си обаче, е необходимо да стимулираме инвестиции, да има производство, краен продукт, а не да се изнася суровината. Тя призова и да се върнем към позитивизма си, да обръщаме по-голямо внимание на хубавите неща, които се случват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във