Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министерството на енергетиката ще проверява "Топлофикация-София"

Авариите в "Топлофикация-София" са крайно неприятни. Министерството на енергетиката може да направи техническа проверка и да наложи глоби, съобщи зам.-министърът на енергетиката Константин Делисивков.

"Техническата проверка ще започне в понеделник. Имаме уверенията на топлофикацията, че са направили всичко възможно за да отстранят аварията в столицата. Подобна проверка ще има и в ЧЕЗ за прекъсвания на електроснабдяването. Една от версиите за аварията в столичната топлофикация, оставила без парно и топла вода няколко големи жилищни района в София е, че е причинена от токов удар, който пък е довел до хидравличен удар на топлопроводите", обясни Делисивков, цитиран от "Дарик".

Той обясни, че контролът по инвестиционната политика на столичната топлофикация е работа на КЕВР.  

Според кмета на София Йорданка Фандъкова най-важното е да се реагира бързо, за да може хората да имат топла вода и парно, особено в следващите дни, когато очакваме застудяване.

По-рано бе съобщено, че токов удар е причинил аварията в топлоподаването. Пет квартала остават отново без парно и топла вода. Причината бе нова авария.

Останалите без парно и топла вода в столицата заради авария на 5 февруари да подадат жалба за неустойка до общинското дружество "Топлофикация София" преди 1 март. Това посъветва омбудсманът Мая Манолова.

Топлофикация дължи компенсация за две денонощия без парно и топла вода

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че потребителите могат за пуснат жалби и трябва да поискат монополистът да извърши проверка на показанията от топломерите в абонатната станция и снемане на архивираната информация в паметта на уреда. Това трябва да стане най-късно до 1 март, защото тогава запаметената информация се нулира.

Facebook logo
Бъдете с нас и във