Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министерство на туризима ще покани гръцки медии на обиколки у нас

Министерството на туризма планира да покани водещи гръцки медии на туристически обиколки в най-добрите ни курорти като част от маркетинговата кампания за пазар Гърция през 2021 година. Това стана ясно по време на среща между ресорните министри на България и Гърция.

В рамките на форума на Световната организация по туризъм в Атина министър Стела Балтова проведе работна среща с гръцкия си колега Хари Теохарис. Министър Балтова отчете, че Гърция традиционно е сред най-добрите партньори на България в областта на туризма и благодари на своя домакин за неговата готовност за укрепване и развиване на това сътрудничеството. 

На срещата двамата коментираха добрите практики, действащи и бъдещи проекти. Силно впечатление прави фактът как Гърция подкрепя туризма, който е водещият сектор с дял от 25% за БВП на южната ни съседка.

На срещата българският министър обсъди с колегата си инициативи и проекти в рамките на съвместната програма за действие за периода 2020-2022.

Министър Балтова сподели, че България се интересува от разширяване на партньорството си в проекти, финансирани от ЕС. В момента и двете министерства изпълняват проекта „Туризъм-e“, свързан с популяризиране на културното наследство в трансграничната зона.

Обсъдено беше и виждането за създаване на общи туристически продукти, които да бъдат предлагани на далечните пазари.

Министрите на туризма на Гърция и България коментираха факта, че страната ни е предпочитана дестинация за много гръцки представители на бизнеса, туристи и студенти. Българското министерство планира да покани водещи гръцки медии на туристически обиколки в най-добрите ни курорти като част от маркетинговата кампания за пазар Гърция през 2021 година.

Двамата се съгласиха да започне организацията на първа сесия на Съвместната работна група в областта на туризма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във