Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Миньорите в Бобов дол ще получат заплати, ако спрат протестите

Работещите в "Мини Бобовдол" ще получат пълните си заплати за август и парите от т.нар. допълнително материално стимулиране. Миньорите от протестиращия рудник "Бабино" обаче, няма да получат нищо, докато не подпишат подготвеното от ръководството на мините споразумение.

Това обяви днес пред протестиращите представител на ръководството, предаде "Нова телевизия". За момента предложението не се приема от хората от "Бабино". В рудника трето денонощие под земята остават около стотина миньори.

Тази вечер са излезли трима души, на които им е прилошало. За работниците под земята са осигурени вода и храна, има постоянно присъствие на лекар. Протестиращите миньорите настояват за пълното изплащане на заплатите от месец август и на средствата за храна, които са забавени от месец март тази година.

От ръководството на мините заявиха, че ако протестът не спре, ще бъде потърсена имуществена отговорност за причинени вреди на предприятието. Към настоящия момент нямат просрочени задължения за заплати на служителите. Възнаграждението за месец август било дължимо между 5-о и 10-о число на месец октомври.

Протестиращите миньори се заканиха, че няма да спрат със стачните действия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във